מתכון פנקייק

מרכיבים:

– 2 כוסות קמח רגיל

– 2 כפות סוכר

– 2 כפיות אבקת סוכר וניל (או 1-2 טיפות תמצית וניל)

– 2 כפיות אבקת סודה לשתייה

– 1/2 כפית מלח

– 1 ביצה

– 1 1/2 כוסות חלב (אפשר גם חלב סויה או אלטרנטיבה אחרת לחלב)

– 2 כפות שמן

– דשנון או קרם חמאה לציפוי (אופציונלי)

– תוספות לקישוט כמו שוקולית, פירות, קישוטי צבעים ועוד

 

הוראות הכנה:

  1. בקערה גדולה, ערבבי היטב את הקמח, הסוכר, אבקת הסוכר וניל, אבקת הסודה לשתייה והמלח.
  2. בקערה נפרדת, הקפיאו את הביצה וערבבו היטב עם החלב והשמן.
  3. צקי את התערובת הרטובה לתוך הקערה היבשה וערבבי היטב עם כף או מטרפה עד שהתערובת מתקבלת חלקה ומרוכזת.
  4. התירי לקמטוטים לנוח במשך 5-10 דקות.
  5. בחממה בינונית, חממי מחבת טפלון או מחבת בעלת תחתית מגורענת.
  6. כשהמחבת חמה, שפי כף או שתיים של תערובת הבצק למחבת ליצירת פנקייקים עגולים. תוכלי להכין פנקייקים גדולים או קטנים, תלוי בגודל המחבת וההעדפה שלך.
  7. המתין עד שיצאו בועות בצד העליון של הפנקייק והגביעים בתחתיתם נסגרים (לקרוא גם: כשהקיסם עם הבועות). זה יקח בערך 2-3 דקות לכל צד.
  8. הפוך את הפנקייק ואפשר לאפות גם את הצד השני עד שהפנקייק מתייבש וקפיצי.
  9. כשהפנקייקים מוכנים, העבירי אותם לצלחת ותוסיפי את התוספות שאהבתם – דשנון, קרם חמאה, שוקולית, פירות, קישוטי צבעים וכו'.
  10. חזרי על התהליך עם יתר הבצק עד שתסיימי את כל המרכיבים.

מומלץ להגיש את הפנקייקים עם דשנון, רסק תותים, ממרחי שוקולד, פירות טריים או כל דבר אחר שאתם אוהבים.

תהנו!

דילוג לתוכן