מתכון פנקייק
מרכיבים:
– 2 כוסות קמח רגיל
– 2 כפות סוכר
– 2 כפיות אבקת סוכר וניל (או 1-2 טיפות תמצית וניל)
– 2 כפיות אבקת סודה לשתייה
– 1/2 כפית מלח
– 1 ביצה
– 1 1/2 כוסות חלב (אפשר גם חלב סויה או אלטרנטיבה אחרת לחלב)
– 2 כפות שמן
– דשנון או קרם חמאה לציפוי (אופציונלי)
– תוספות לקישוט כמו שוקולית, פירות, קישוטי צבעים ועוד
הוראות הכנה:
- בקערה גדולה, ערבבי היטב את הקמח, הסוכר, אבקת הסוכר וניל, אבקת הסודה לשתייה והמלח.
- בקערה נפרדת, הקפיאו את הביצה וערבבו היטב עם החלב והשמן.
- צקי את התערובת הרטובה לתוך הקערה היבשה וערבבי היטב עם כף או מטרפה עד שהתערובת מתקבלת חלקה ומרוכזת.
- התירי לקמטוטים לנוח במשך 5-10 דקות.
- בחממה בינונית, חממי מחבת טפלון או מחבת בעלת תחתית מגורענת.
- כשהמחבת חמה, שפי כף או שתיים של תערובת הבצק למחבת ליצירת פנקייקים עגולים. תוכלי להכין פנקייקים גדולים או קטנים, תלוי בגודל המחבת וההעדפה שלך.
- המתין עד שיצאו בועות בצד העליון של הפנקייק והגביעים בתחתיתם נסגרים (לקרוא גם: כשהקיסם עם הבועות). זה יקח בערך 2-3 דקות לכל צד.
- הפוך את הפנקייק ואפשר לאפות גם את הצד השני עד שהפנקייק מתייבש וקפיצי.
- כשהפנקייקים מוכנים, העבירי אותם לצלחת ותוסיפי את התוספות שאהבתם – דשנון, קרם חמאה, שוקולית, פירות, קישוטי צבעים וכו'.
- חזרי על התהליך עם יתר הבצק עד שתסיימי את כל המרכיבים.
מומלץ להגיש את הפנקייקים עם דשנון, רסק תותים, ממרחי שוקולד, פירות טריים או כל דבר אחר שאתם אוהבים.
תהנו!