
מתכון לפיצה
מצרכים:
– 2 ½ כוסות קמח כוסמין
– 1 ¼ כוסות מים חמים
– 1 כפית מלח
– 2 כפות שמן זית
למילוי הפיצה:
– רוטב עגבניות (יכול להיות רוטב פיצה מוכן)
– 200 גרם גבינת מוצרלה קשה, מגורדת
– תוספות לבחירתכם: בצל, גבינה מלוחה, זיתים, פטריות, פלפלים, תירס, עגבניות וכל מה שאתם אוהבים.
הוראות הכנה:
- בקערה גדולה, ערבבו את הקמח והמלח יחד. הוספו את השמן הזית ואת המים החמים. טפטפו את המים בבישול, תוך ערבוב תמידי, עד שהתערובת מתמסה לגוש עגול.
- העברו את התערובת לשטח עבודה מרופד ולשטוח אותה לעיגול עם הידיים. צפו שהשטח יהיה קורן ואחיד.
- העברו את העיגול לתבנית פיצה מרופדת או לתבנית אפייה פיצה משומנת. עשו קרניים קטנות בעיגול כדי ליצור את המסגרת המרכזית של הפיצה.
- יש למרוח את רוטב העגבניות על פני הבצק, מתחילים מהמרכז ועד לקירות החיצוניים.
- מפזרים את הגבינה המגורדת באופן אחיד על פני הרוטב.
- כעת תוכל להוסיף את התוספות שמעוניינים. זה הזמן להתפנק וליצור את הפיצה שלך בדיוק כפי שאתה אוהב.
- חממו תנור לחום של 220 מעלות צלזיוס (200 מעלות אם אתם משתמשים בתנור מאוורר).
- את הפיצה יש לאפות בתנור בחום כ-15-20 דקות, או עד שהבצק מתחיל להתחמם והגבינה מתכהה ומתייצבת.
- כשהפיצה מוכנה, יש להוציא מהתנור ולהקפיד לתת לה להתקרר מספר דקות לפני הגשה.
זהו כל שנותר שה לחתוך אותה לפי חתיכות ותהנו מהפיצה הטעימה שלכם!
תיהנו מהפיצה העצמאית והטעימה שלכם!
